jueves, 11 de diciembre de 2014

Reflexió final



Durant el transcurs de l'assignatura de GITIC hem treballat nous conceptes abans desconeguts per tots nosaltres com la flipped classroom, learning by doing o la taxonomia de bloom. 

Des de la meva experiència, moltes de les coses que hem treballat a classe com l'ús de la PDI, la webquest, els codis QR o la creació d'un blog ja les havia utilitzat ja que el meu col·legi dona molta importància a les TIC i constantment a classe es fan servir. En el meu cas, però, el blog que tenia quan anava al col·legi no era amb la plataforma blogger sinó wordpress. Tot i així, l'assignatura de GITIC m'ha servit molt per aprendre coses noves i per reflexionar sobre les que ja sabia més enfocat sobre l'ús d'aquestes eines i tecnologia des del punt de vista com a futura mestra ja que fins ara les havia treballat des del punt de vista com a alumna. Si voleu saber què treballavem i com treballavem les TIC al meu antic col·legi a continuació us deixo una entrada del blog del meu cole on explica els codis QR i la realitat augmentada (RA): http://www.sekcatbatxillerat.blogsek.es/2012/10/11/trabajando-con-codigos-qr-y-realidad-aumentada-ra/

En un futur crec que em seran molt útils eines com el Smart Notebook, el Drive, Emaze o el Voki ja que permeten fer coses molt diferents i profitoses pels alumnes. A més, crec que és important saber tecnologia perquè cada cop les TIC van guanyant terreny a les aules i per tant els professors han d'estar preparats i formats (competència digital). 

Per altra banda, el que més m'ha agradat és l'activitat de la PDI ja que va ser una activitat molt interactiva i en el que teniem molta llibertat per a fer. Quant al que m'ha agradat menys no sabria que dir ja que cada cosa que hem fet crec que tenia un sentit i ha sigut profitosa. Potser podria ser la lectura d'una part del llibre que parlava sobre els blocs perquè seria la activitat menys interactiva que hem fet. Tot i així el contingut del llibre crec que era molt interessant i que podrà ser profitós pel futur. 

Així doncs, en general crec que he tingut un bon transcurs en l'assignatura. Considero que he fet un bon blog intentant ser crítica en tot moment, relacionant el que feiem amb el món de l'educació. Potser en alguna entrada em podria haver explaiat més. A més, també he assistit a totes les classes i he participat i ajudat sempre que he pogut. 

Animo a tothom que es vulgui dedicar al món de l'educació que deixi temps per seguir formant-se en el món de les TIC. 

miércoles, 10 de diciembre de 2014

Aprenentatge compartit







En l'aprenentatge compartit, el que es promou és que l'aprenentatge es faci amb més d'una persona i per tant col·laborativament. Es tracta que entre les persones que formen el grup es creii un millor resultat ja que junts es pot trobar més informació i fer-ne una evaluació d'aquesta millor. 

Crec que l'aprenentatge compartit és un bon mètode de treball ja que des de la meva experiència fent treballs amb la resta d'assignatures de la universitat, quan es treballa en equip els resultats són millors ja que hi ha més criteri a la hora de decidir el que s'inclou, hi ha més varietat d'informació ja que es miren més fonts d'informació i també hi ha més varietat d'idees ja que a través del brainstorming com més persones pensin millors idees surten. 

Com a futura docent, crec que és molt important inculcar el treball en equip als infants ja que com he dit abans, els resultats obtinguts són millors i a més cada cop al món laboral es potencia més aquest mètode de treball i si es treballa des de ben petits millor. 

Com podeu veure, hi ha una imatge incrustada on es veu un núvol de tags fet a través de Tagxedo (una aplicació que permet fer núvols de tags) on surten tots els conceptes treballats a GITIC. 

martes, 9 de diciembre de 2014

Identitat i Territori

La meva parella i jo vam decidir fer la presentació d'identitat i territori sobre Sant Jordi ja que creiem que és una festa molt important de Catalunya i que ens identifica molt. 

A continuació us deixo la nostra presentació. Espero que la gaudiu! 


Powered by emaze

Amb aquest treball, primer de tot he après coses sobre Sant Jordi que no sabia com per exemple que a Montblanc hi ha una setmana dedicada a aquesta tradició. En segon lloc, he après a fer servir una nova eina anomenada Emaze. El que permet aquesta eina és crear presentacions però sortint-se de la clàssica manera Power Point. El que m'ha aportat aquest treball és una major competència digital i una major capacitat per sintetizar tota la informació ja que la presentació havia de ser curta. 

jueves, 4 de diciembre de 2014

La PDI

La PDI o també anomenada pissarra digital interactiva és un sistema tecnològic que permet projectar de manera interactiva continguts digitals. 

És una eina molt bona ja que com que es pot interectuar directament sobre ella, els nens poden ser capaços de realitzar les activitats allà i per tant això fa que la classe sigui més dinàmica. 

Com a futura mestra, utilitzaria aquest recurs didàctic per a moltes coses com per exemple, treballar la lectoescriptura o treballar matemàtiques a través de jocs interactius. Crec que és important utilitzar-la ja que com he dit abans, permet que les classes siguin més dinàmiques i els nens aprenguin fent (flipped clasroom) que és com s'aprèn millor. Però també, crec que és important que tots els docents estiguin preparats i formats per poder utilitzar aquest recurs de manera adequada i fent servir tot l'àmpli ventall que permet. 

Per treballar aquest concepte, amb petits grups vem costumitzar un material per a la PDI. El que vem fer és anar a la biblioteca de materials per a PDI de xtec (Alexandria) i agafar un Notebook per a pissarres Smart, que és el programa que hi ha a la facultat, per després crear noves diapositives i modificar les que ja estaven fetes.El nostre grup va decidir centrar-se en la música i en particular els instruments d'una orquestra. 

Crec que va ser una activitat molt profitosa ja que vem aprendre millor com anava el Notebook i l'ús de la PDI creant-ne nosaltres un o més conegut en anglès com el Learning by doing. 




martes, 2 de diciembre de 2014

Booktràiler

El nostre treball del Booktràiler el vam fer sobre el llibre: El mecanoscrit del segon origen. Vam fer servir l'editor de videos: iMovie. A continuació us deixo el vídeo, espero que us agradi! 





Gràcies a aquest treball, he après a utilitzar diferents eines del iMovie que abans desconeixia i també a planificar bé l'estructura d'un vídeo a través del storyboard. 

martes, 25 de noviembre de 2014

Comunicadors a la xarxa

El nostre grup de treball hem realitzat el treball de comunicadors a la xarxa del Bernat Dedéu. A continuació us deixo un link perquè pogueu veure qui és, què fa, sobre quins temes opina... 


https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/bernat-dedeu-gitic/presentacio

Gràcies a aquest treball, he après a fer un sites i costumitzar-lo. També he après a seleccionar la informació necessària. A més, he descobert una nova eina anomenada Storify que serveix per fer comentar i fer una història amb el tuits. També m'ha aportat tenir un criteri més crític i reflexionador ja que aquest comunicador és molt crític. 

jueves, 20 de noviembre de 2014

La Taxonomia de Bloom

La Taxonomia de Bloom és una eina per establir objectius d'aprenantatge. El que es pretén és establir una classificació d'habilitats importants pel desenvolupament cognitiu, afectiu i psicomotor com són: recordar, comprendre, analitzar, aplicar, avaluar i crear. En alguns moments de la vida s'ha intentat canviar i actualitzar a les necessitats del moment. 
Els més destacats els trobem a l'any 2001 amb el canvi d'ordre de crear i avaluar. L'any 2008 amb una Taxonomia de Bloom més enfocada a l'era digital i per últim a l'any 2013 amb una Taxonomia de Bloom asociada al model SAMR que té com objectiu integrar les TIC en els processos educatius. 
Per a veure aquesta informació més detallada visiteu la següent pàgina web:  http://www.eduteka.org/TaxonomiaBloomCuadro.php3

 Font de la foto: aprendiendoconectados

Per poder treballar aquest concepte, tota la classe vam realitzar un sites en el que treballavem amb treball col·laboratiu ja que cadascú anava creant alguna cosa en ella. A continuació us deixo el link al Sites: https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/taxonomia-de-bloom-14-15-b/system/app/pages/sitemap/hierarchy

Crec que és important aquest concepte en el món de l'educació ja que és un model que es basa en la flipped clasroom i és molt interessant de treballar ja que permet als alumnes desenvolupar molt més les seves potencialitats i entendre millor tot ja que en ves d'escoltar al professor ells mateixos poden aprendre per ells mateixos indagant i creant. Aquest model d'aprenentatge permet que els alumnes rendeixin més ja que no s'aburreixen tant. 
Com a docent, jo ho aplicaria a qualsevol classe ja sigui de matemàtiques, llengües o arts ja que crec que creant i fent és com s'aprèn millor. 

lunes, 10 de noviembre de 2014

Setmana PRE


L'ús de les tauletes digitals a l'aula 

El passat dia 10 de Novembre, vem assistir a una activitat sobre les tauletes digitals a l'aula a càrrec de QPertin. QPertin és una empresa que es dedica a impulsar l'educació interactiva per mitjà de aplicacions (app) per a dispositius mòbils ja siguin smartphones o tablets.  
En aquesta trobada, ens vem dividir en grups i vam haver de    crear algunes activitats adreçades a alumnes de primària mitjançant apps. El nostre grup vem utilitzar les aplicacions: Creappcuentos i Educreations

Va ser una activitat força interessant ja que cada cop més els col·legis opten per utilitzar tauletes digitals a l'aula i per tant saber-ne algunes i treballar-les pot ser molt interessant de cara al futur. A l'aula es pot aplicar molt bé el sistema de tauletes digitals ja que hi ha una gran quantitat de aplicacions de tots els àmbits de l'educació ja sigui matemàtiques, llengua o música que es poden utilitzar tant a l'escola com a casa amb els deures. 

sábado, 1 de noviembre de 2014

Editor de Youtube

En aquesta classe, hem après a fer funcionar l'editor de vídeos de Youtube a través d'una endevinalla.

L'editor de videos de Youtube és una part del youtube que permet editar els videos com altres programes tipus Movie Maker o iMovie. El que té d'especial és que permet fer-ho en línia, buscar i editar els videos directament del youtube sense necessitat d'haver-los de baixar. A més, és una eina una mica més senzilla de fer anar que per exemple iMovie. Per contra, com que és més senzilla, no hi ha tantes possibilitats de fer coses diferents o més treballades.

Aquesta eina pot ser molt útil en l'àmbit de l'educació ja que amb ella es poden crear videos educacionals que després els alumnes poden veure a casa ja que queden penjats al youtube. 

A continuació us deixo el link de l'endevinalla que hem creat: https://www.youtube.com/watch?v=JDoH2aO4xcg

jueves, 23 de octubre de 2014

Analitzem blocs educatius

Avui a classe de GITIC hem treballat els blogs educatius. Per treballar-ho, hem analitzat blocs educatius. Per això hem observat alguns i al final hem escollit el bloc de GPAC-Muntanya.
Hem escollit aquest bloc ja que visualment és atractiu i a més és d'un grup excursionista que la Mar, la nostra companya, hi participa.

En aquest bloc es fa un seguiment de les diverses excursions que es duen a terme. Per tant la intenció que té és que tots els nens que van a les excursions, les seves famílies i els propis monitors puguin anar fent un seguiment d'aquestes excursions amb les sensacions i vivències que s'hi couen.
És un bloc on es publica en forma de text i imatges i amb entrades que segueixen una mena de patró organitzatiu. La plataforma que s'utilitza és: Blogspot.
A través d'aquest bloc es treballa la cooperació, cohesió, constància...

https://docs.google.com/a/blanquerna.url.edu/document/d/1XWqhx3I287LHrEwWmk9ic4LszN99forBDjsD-tSeet8/edit


A més, per saber més sobre els blocs educatius hem llegit alguns capitols del llibre: Usos educatius dels Blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. En aquest llibre explica que un blog és un mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes i els professors per tant s'enmarca dins d'una pedagogia constructivista. A més també destaca que la simplificació del procés de publicació i d'actualització de continguts, és una de les claus de l'èxit dels blogs. A més també parla de les implicacions educatives que té tenir un bloc com són:

- Facilitat d'ús
- Pot integrar diferents formats
- Amplia les capacitats de comunicació
- Ofereix un context idoni per aprendre tant del professor com dels companys. 

I seguidament, fa esment de diversos conceptes importants relacionats amb els blocs com són: nadius digitals, immigrants digitals, blogosfera, post, edublogs, blocroll... 

Ha estat molt interessant llegir aquest llibre i analitzar el bloc ja que hem après molt sobre aquest mitjà de comunicació d'una forma amena. 



martes, 14 de octubre de 2014

La competència digital


Avui hem treballat la competència digital a classe. L'hem treballat intentat crear entre tots una definició sobre el que és. 
Després d'informar-nos, indagar i construir la definició, hem après que la competència digital consisteix en transformar la informació que hi ha a la xarxa en coneixement. Aquesta competència va lligada a les altres competències com són per exemple la competència comunicativa o matemàtica ja que ajuda a desenvolupar-les. 

Un bon mestre ha de tenir una bona competència digital ja que ha de saber triar la informació que hi ha a la xarxa per després poder-ho explicar bé als alumnes. A més, ha de guiar bé als alumnes perquè en un futur ells també puguin anar desenvolupant aquesta competència. També la competència digital ha de ser important en un mestre perquè avui en dia les aules de les escoles estan repletes de noves tecnologies i els mestres han de tenir nocions del seu bon ús. 


Per tal de plasmar el que hem après i el que creiem que és la competència digital, hem creat un vídeo amb l'eina Animoto que permet crear videos a través de fotos i videos. A més també hem fet servir l'eina VideoNot que permet anar prenent apunts mentre veus un vídeo i que aquests estiguin linkats amb el moment del vídeo en el que aparegui la informació. 

A continuació podeu veure el vídeo que hem creat sobre la competència digital: 



jueves, 9 de octubre de 2014

Ordinadors portàtils i els recursos digitals a les aules




Reflexió: 

En aquesta tasca col·laborativa, hem treballat diverses eines del Drive. Amb el Drive hi ha diferentes eines com són: Document, Formulari, Presentació, full de càlcul, dibuix etc...

Per tant es pot veure que el Drive ens permet treballar molt àmpliament utilitzant difererentes eines per cada cosa que volem fer.
A més, el Drive va molt bé sobretot per fer un treball col·laboratiu ja que permet compartir els documents amb les persones que vulguis, i aquestes també poden modificar els documents. Per tant això facilita la feina ja que no cal quedar per fer els treballs sinó que cadascú des de casa pot treballar. A més permet la simultaneïtat és a dir que mentre tots els del grup treballen tothom que estigui autoritzat, pot modificar i veure el que cadascú canvia.





martes, 7 de octubre de 2014

La identitat digital


Avui en dia, el canvi és constant i consequentment la nostra identitat digital també canvia. Aquesta identitat digital no és una cosa que es creï en un dia, s'ha d'anar treballant durant cada dia.

S'ha de ser conscient de tot el que cadascú publica per tal de donar una bona imatge en el món professional ja que com a futurs ocupadors, segons Jordi Simon professor de la nostra facultat, tenir una bona identitat digital vinculada al món professional té una clara repercussió en la futura inserció laboral. És important ser a la xarxa ja que si hi ets, dones peu a que la gent et conegui i tinguis presència. 

Després de posar en comú amb petits grups el que creiem que volem ser en un futur hem arribat a la conclusió que volem ser persones actives, compromeses amb la societat i el dia a dia. No serem el que la gent vulgui que siguem sinó nosaltres mateixes. Atentes al món i als canvis tecnològics que- volguem o no- poc a poc formen els nostres sers.


Si un director d'una escola decidís veure el que troba a google per saber més de mi el que trobaria és: el meu Facebook, el meu canal de Youtube, un llistat d'una competició de natació sincronitzada que vaig realitzar i un document on hi ha un llistat de voluntaris per un asil on vaig fer de voluntària. Per tant crec, que el que es troba a la red són coses bones de cara al món professional. Veient la informació que hi ha exposada, es pot veure que sóc una persona activa, responsable i amb moltes ganes d'ajudar a la gent.



jueves, 2 de octubre de 2014

Webquest

Edu3.cat


Les webquests, són útils ja que fan que les classes siguin més dinàmiques i per tant les classes no siguin sempre igual. A més com que les classes són més dinàmiques fa que els alumnes estiguin més motivats i per tant rendeixin més ja que no estan tant aburrits. També com que amb les webquests es fan diverses activitats diferents, fa que hi hagi diversos canvis d'estat.

A la web edu3.cat, he trobat diversos videos educatius de totes les àrees. Aquesta pàgina és molt útil ja que com que són videos educatius ben preparats i pensats, es poden posar a la classe com a eines complementàries.

A continuació us deixo l'enllaç a la nostra webquest que podria ser una aplicació a l'aula d'una webquest: https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/webquest/introduccio

martes, 30 de septiembre de 2014

El meu Voki



Aquesta eina és molt útil per les escoles ja que serveix per comunicar. També es pot treballar l'autoconcepte ja que els nens poden triar com volen que sigui la manera en que una lliço els hi és explicada. Per tant pot ser motivador pels alumnes. També és un altra manera d'explicar els conceptes ja que en ves de tenir a la professora a classe es pot utilitzar el Voki per la presentació d'un tema per exemple.

Presentació

Hola!

Em dic Mireia Serra i sóc de Mollet del Vallès.
Des de sempre m'ha agradat molt ensenyar i transmetre els coneixements a nens sobretot d'edats compreses entre 6-12 és a dir Primària ja que crec que és una etapa fonamental de la vida de cara al futur. És per això que aquest any he decidit començar el grau d'Educació Primària en anglès ja que tinc moltes ganes de poder aportar coses noves i poder exercir de mestra.
Espero que cada dia pugui anar aportant coses noves al bloc molt profitoses i que us agradi molt.

Fins aviat!