jueves, 23 de octubre de 2014

Analitzem blocs educatius

Avui a classe de GITIC hem treballat els blogs educatius. Per treballar-ho, hem analitzat blocs educatius. Per això hem observat alguns i al final hem escollit el bloc de GPAC-Muntanya.
Hem escollit aquest bloc ja que visualment és atractiu i a més és d'un grup excursionista que la Mar, la nostra companya, hi participa.

En aquest bloc es fa un seguiment de les diverses excursions que es duen a terme. Per tant la intenció que té és que tots els nens que van a les excursions, les seves famílies i els propis monitors puguin anar fent un seguiment d'aquestes excursions amb les sensacions i vivències que s'hi couen.
És un bloc on es publica en forma de text i imatges i amb entrades que segueixen una mena de patró organitzatiu. La plataforma que s'utilitza és: Blogspot.
A través d'aquest bloc es treballa la cooperació, cohesió, constància...

https://docs.google.com/a/blanquerna.url.edu/document/d/1XWqhx3I287LHrEwWmk9ic4LszN99forBDjsD-tSeet8/edit


A més, per saber més sobre els blocs educatius hem llegit alguns capitols del llibre: Usos educatius dels Blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. En aquest llibre explica que un blog és un mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes i els professors per tant s'enmarca dins d'una pedagogia constructivista. A més també destaca que la simplificació del procés de publicació i d'actualització de continguts, és una de les claus de l'èxit dels blogs. A més també parla de les implicacions educatives que té tenir un bloc com són:

- Facilitat d'ús
- Pot integrar diferents formats
- Amplia les capacitats de comunicació
- Ofereix un context idoni per aprendre tant del professor com dels companys. 

I seguidament, fa esment de diversos conceptes importants relacionats amb els blocs com són: nadius digitals, immigrants digitals, blogosfera, post, edublogs, blocroll... 

Ha estat molt interessant llegir aquest llibre i analitzar el bloc ja que hem après molt sobre aquest mitjà de comunicació d'una forma amena. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario