jueves, 11 de diciembre de 2014

Reflexió final



Durant el transcurs de l'assignatura de GITIC hem treballat nous conceptes abans desconeguts per tots nosaltres com la flipped classroom, learning by doing o la taxonomia de bloom. 

Des de la meva experiència, moltes de les coses que hem treballat a classe com l'ús de la PDI, la webquest, els codis QR o la creació d'un blog ja les havia utilitzat ja que el meu col·legi dona molta importància a les TIC i constantment a classe es fan servir. En el meu cas, però, el blog que tenia quan anava al col·legi no era amb la plataforma blogger sinó wordpress. Tot i així, l'assignatura de GITIC m'ha servit molt per aprendre coses noves i per reflexionar sobre les que ja sabia més enfocat sobre l'ús d'aquestes eines i tecnologia des del punt de vista com a futura mestra ja que fins ara les havia treballat des del punt de vista com a alumna. Si voleu saber què treballavem i com treballavem les TIC al meu antic col·legi a continuació us deixo una entrada del blog del meu cole on explica els codis QR i la realitat augmentada (RA): http://www.sekcatbatxillerat.blogsek.es/2012/10/11/trabajando-con-codigos-qr-y-realidad-aumentada-ra/

En un futur crec que em seran molt útils eines com el Smart Notebook, el Drive, Emaze o el Voki ja que permeten fer coses molt diferents i profitoses pels alumnes. A més, crec que és important saber tecnologia perquè cada cop les TIC van guanyant terreny a les aules i per tant els professors han d'estar preparats i formats (competència digital). 

Per altra banda, el que més m'ha agradat és l'activitat de la PDI ja que va ser una activitat molt interactiva i en el que teniem molta llibertat per a fer. Quant al que m'ha agradat menys no sabria que dir ja que cada cosa que hem fet crec que tenia un sentit i ha sigut profitosa. Potser podria ser la lectura d'una part del llibre que parlava sobre els blocs perquè seria la activitat menys interactiva que hem fet. Tot i així el contingut del llibre crec que era molt interessant i que podrà ser profitós pel futur. 

Així doncs, en general crec que he tingut un bon transcurs en l'assignatura. Considero que he fet un bon blog intentant ser crítica en tot moment, relacionant el que feiem amb el món de l'educació. Potser en alguna entrada em podria haver explaiat més. A més, també he assistit a totes les classes i he participat i ajudat sempre que he pogut. 

Animo a tothom que es vulgui dedicar al món de l'educació que deixi temps per seguir formant-se en el món de les TIC. 

miércoles, 10 de diciembre de 2014

Aprenentatge compartit







En l'aprenentatge compartit, el que es promou és que l'aprenentatge es faci amb més d'una persona i per tant col·laborativament. Es tracta que entre les persones que formen el grup es creii un millor resultat ja que junts es pot trobar més informació i fer-ne una evaluació d'aquesta millor. 

Crec que l'aprenentatge compartit és un bon mètode de treball ja que des de la meva experiència fent treballs amb la resta d'assignatures de la universitat, quan es treballa en equip els resultats són millors ja que hi ha més criteri a la hora de decidir el que s'inclou, hi ha més varietat d'informació ja que es miren més fonts d'informació i també hi ha més varietat d'idees ja que a través del brainstorming com més persones pensin millors idees surten. 

Com a futura docent, crec que és molt important inculcar el treball en equip als infants ja que com he dit abans, els resultats obtinguts són millors i a més cada cop al món laboral es potencia més aquest mètode de treball i si es treballa des de ben petits millor. 

Com podeu veure, hi ha una imatge incrustada on es veu un núvol de tags fet a través de Tagxedo (una aplicació que permet fer núvols de tags) on surten tots els conceptes treballats a GITIC. 

martes, 9 de diciembre de 2014

Identitat i Territori

La meva parella i jo vam decidir fer la presentació d'identitat i territori sobre Sant Jordi ja que creiem que és una festa molt important de Catalunya i que ens identifica molt. 

A continuació us deixo la nostra presentació. Espero que la gaudiu! 


Powered by emaze

Amb aquest treball, primer de tot he après coses sobre Sant Jordi que no sabia com per exemple que a Montblanc hi ha una setmana dedicada a aquesta tradició. En segon lloc, he après a fer servir una nova eina anomenada Emaze. El que permet aquesta eina és crear presentacions però sortint-se de la clàssica manera Power Point. El que m'ha aportat aquest treball és una major competència digital i una major capacitat per sintetizar tota la informació ja que la presentació havia de ser curta. 

jueves, 4 de diciembre de 2014

La PDI

La PDI o també anomenada pissarra digital interactiva és un sistema tecnològic que permet projectar de manera interactiva continguts digitals. 

És una eina molt bona ja que com que es pot interectuar directament sobre ella, els nens poden ser capaços de realitzar les activitats allà i per tant això fa que la classe sigui més dinàmica. 

Com a futura mestra, utilitzaria aquest recurs didàctic per a moltes coses com per exemple, treballar la lectoescriptura o treballar matemàtiques a través de jocs interactius. Crec que és important utilitzar-la ja que com he dit abans, permet que les classes siguin més dinàmiques i els nens aprenguin fent (flipped clasroom) que és com s'aprèn millor. Però també, crec que és important que tots els docents estiguin preparats i formats per poder utilitzar aquest recurs de manera adequada i fent servir tot l'àmpli ventall que permet. 

Per treballar aquest concepte, amb petits grups vem costumitzar un material per a la PDI. El que vem fer és anar a la biblioteca de materials per a PDI de xtec (Alexandria) i agafar un Notebook per a pissarres Smart, que és el programa que hi ha a la facultat, per després crear noves diapositives i modificar les que ja estaven fetes.El nostre grup va decidir centrar-se en la música i en particular els instruments d'una orquestra. 

Crec que va ser una activitat molt profitosa ja que vem aprendre millor com anava el Notebook i l'ús de la PDI creant-ne nosaltres un o més conegut en anglès com el Learning by doing. 




martes, 2 de diciembre de 2014

Booktràiler

El nostre treball del Booktràiler el vam fer sobre el llibre: El mecanoscrit del segon origen. Vam fer servir l'editor de videos: iMovie. A continuació us deixo el vídeo, espero que us agradi! 





Gràcies a aquest treball, he après a utilitzar diferents eines del iMovie que abans desconeixia i també a planificar bé l'estructura d'un vídeo a través del storyboard.