jueves, 23 de octubre de 2014

Analitzem blocs educatius

Avui a classe de GITIC hem treballat els blogs educatius. Per treballar-ho, hem analitzat blocs educatius. Per això hem observat alguns i al final hem escollit el bloc de GPAC-Muntanya.
Hem escollit aquest bloc ja que visualment és atractiu i a més és d'un grup excursionista que la Mar, la nostra companya, hi participa.

En aquest bloc es fa un seguiment de les diverses excursions que es duen a terme. Per tant la intenció que té és que tots els nens que van a les excursions, les seves famílies i els propis monitors puguin anar fent un seguiment d'aquestes excursions amb les sensacions i vivències que s'hi couen.
És un bloc on es publica en forma de text i imatges i amb entrades que segueixen una mena de patró organitzatiu. La plataforma que s'utilitza és: Blogspot.
A través d'aquest bloc es treballa la cooperació, cohesió, constància...

https://docs.google.com/a/blanquerna.url.edu/document/d/1XWqhx3I287LHrEwWmk9ic4LszN99forBDjsD-tSeet8/edit


A més, per saber més sobre els blocs educatius hem llegit alguns capitols del llibre: Usos educatius dels Blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. En aquest llibre explica que un blog és un mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes i els professors per tant s'enmarca dins d'una pedagogia constructivista. A més també destaca que la simplificació del procés de publicació i d'actualització de continguts, és una de les claus de l'èxit dels blogs. A més també parla de les implicacions educatives que té tenir un bloc com són:

- Facilitat d'ús
- Pot integrar diferents formats
- Amplia les capacitats de comunicació
- Ofereix un context idoni per aprendre tant del professor com dels companys. 

I seguidament, fa esment de diversos conceptes importants relacionats amb els blocs com són: nadius digitals, immigrants digitals, blogosfera, post, edublogs, blocroll... 

Ha estat molt interessant llegir aquest llibre i analitzar el bloc ja que hem après molt sobre aquest mitjà de comunicació d'una forma amena. 



martes, 14 de octubre de 2014

La competència digital


Avui hem treballat la competència digital a classe. L'hem treballat intentat crear entre tots una definició sobre el que és. 
Després d'informar-nos, indagar i construir la definició, hem après que la competència digital consisteix en transformar la informació que hi ha a la xarxa en coneixement. Aquesta competència va lligada a les altres competències com són per exemple la competència comunicativa o matemàtica ja que ajuda a desenvolupar-les. 

Un bon mestre ha de tenir una bona competència digital ja que ha de saber triar la informació que hi ha a la xarxa per després poder-ho explicar bé als alumnes. A més, ha de guiar bé als alumnes perquè en un futur ells també puguin anar desenvolupant aquesta competència. També la competència digital ha de ser important en un mestre perquè avui en dia les aules de les escoles estan repletes de noves tecnologies i els mestres han de tenir nocions del seu bon ús. 


Per tal de plasmar el que hem après i el que creiem que és la competència digital, hem creat un vídeo amb l'eina Animoto que permet crear videos a través de fotos i videos. A més també hem fet servir l'eina VideoNot que permet anar prenent apunts mentre veus un vídeo i que aquests estiguin linkats amb el moment del vídeo en el que aparegui la informació. 

A continuació podeu veure el vídeo que hem creat sobre la competència digital: 



jueves, 9 de octubre de 2014

Ordinadors portàtils i els recursos digitals a les aules




Reflexió: 

En aquesta tasca col·laborativa, hem treballat diverses eines del Drive. Amb el Drive hi ha diferentes eines com són: Document, Formulari, Presentació, full de càlcul, dibuix etc...

Per tant es pot veure que el Drive ens permet treballar molt àmpliament utilitzant difererentes eines per cada cosa que volem fer.
A més, el Drive va molt bé sobretot per fer un treball col·laboratiu ja que permet compartir els documents amb les persones que vulguis, i aquestes també poden modificar els documents. Per tant això facilita la feina ja que no cal quedar per fer els treballs sinó que cadascú des de casa pot treballar. A més permet la simultaneïtat és a dir que mentre tots els del grup treballen tothom que estigui autoritzat, pot modificar i veure el que cadascú canvia.





martes, 7 de octubre de 2014

La identitat digital


Avui en dia, el canvi és constant i consequentment la nostra identitat digital també canvia. Aquesta identitat digital no és una cosa que es creï en un dia, s'ha d'anar treballant durant cada dia.

S'ha de ser conscient de tot el que cadascú publica per tal de donar una bona imatge en el món professional ja que com a futurs ocupadors, segons Jordi Simon professor de la nostra facultat, tenir una bona identitat digital vinculada al món professional té una clara repercussió en la futura inserció laboral. És important ser a la xarxa ja que si hi ets, dones peu a que la gent et conegui i tinguis presència. 

Després de posar en comú amb petits grups el que creiem que volem ser en un futur hem arribat a la conclusió que volem ser persones actives, compromeses amb la societat i el dia a dia. No serem el que la gent vulgui que siguem sinó nosaltres mateixes. Atentes al món i als canvis tecnològics que- volguem o no- poc a poc formen els nostres sers.


Si un director d'una escola decidís veure el que troba a google per saber més de mi el que trobaria és: el meu Facebook, el meu canal de Youtube, un llistat d'una competició de natació sincronitzada que vaig realitzar i un document on hi ha un llistat de voluntaris per un asil on vaig fer de voluntària. Per tant crec, que el que es troba a la red són coses bones de cara al món professional. Veient la informació que hi ha exposada, es pot veure que sóc una persona activa, responsable i amb moltes ganes d'ajudar a la gent.



jueves, 2 de octubre de 2014

Webquest

Edu3.cat


Les webquests, són útils ja que fan que les classes siguin més dinàmiques i per tant les classes no siguin sempre igual. A més com que les classes són més dinàmiques fa que els alumnes estiguin més motivats i per tant rendeixin més ja que no estan tant aburrits. També com que amb les webquests es fan diverses activitats diferents, fa que hi hagi diversos canvis d'estat.

A la web edu3.cat, he trobat diversos videos educatius de totes les àrees. Aquesta pàgina és molt útil ja que com que són videos educatius ben preparats i pensats, es poden posar a la classe com a eines complementàries.

A continuació us deixo l'enllaç a la nostra webquest que podria ser una aplicació a l'aula d'una webquest: https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/webquest/introduccio