martes, 25 de noviembre de 2014

Comunicadors a la xarxa

El nostre grup de treball hem realitzat el treball de comunicadors a la xarxa del Bernat Dedéu. A continuació us deixo un link perquè pogueu veure qui és, què fa, sobre quins temes opina... 


https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/bernat-dedeu-gitic/presentacio

Gràcies a aquest treball, he après a fer un sites i costumitzar-lo. També he après a seleccionar la informació necessària. A més, he descobert una nova eina anomenada Storify que serveix per fer comentar i fer una història amb el tuits. També m'ha aportat tenir un criteri més crític i reflexionador ja que aquest comunicador és molt crític. 

jueves, 20 de noviembre de 2014

La Taxonomia de Bloom

La Taxonomia de Bloom és una eina per establir objectius d'aprenantatge. El que es pretén és establir una classificació d'habilitats importants pel desenvolupament cognitiu, afectiu i psicomotor com són: recordar, comprendre, analitzar, aplicar, avaluar i crear. En alguns moments de la vida s'ha intentat canviar i actualitzar a les necessitats del moment. 
Els més destacats els trobem a l'any 2001 amb el canvi d'ordre de crear i avaluar. L'any 2008 amb una Taxonomia de Bloom més enfocada a l'era digital i per últim a l'any 2013 amb una Taxonomia de Bloom asociada al model SAMR que té com objectiu integrar les TIC en els processos educatius. 
Per a veure aquesta informació més detallada visiteu la següent pàgina web:  http://www.eduteka.org/TaxonomiaBloomCuadro.php3

 Font de la foto: aprendiendoconectados

Per poder treballar aquest concepte, tota la classe vam realitzar un sites en el que treballavem amb treball col·laboratiu ja que cadascú anava creant alguna cosa en ella. A continuació us deixo el link al Sites: https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/taxonomia-de-bloom-14-15-b/system/app/pages/sitemap/hierarchy

Crec que és important aquest concepte en el món de l'educació ja que és un model que es basa en la flipped clasroom i és molt interessant de treballar ja que permet als alumnes desenvolupar molt més les seves potencialitats i entendre millor tot ja que en ves d'escoltar al professor ells mateixos poden aprendre per ells mateixos indagant i creant. Aquest model d'aprenentatge permet que els alumnes rendeixin més ja que no s'aburreixen tant. 
Com a docent, jo ho aplicaria a qualsevol classe ja sigui de matemàtiques, llengües o arts ja que crec que creant i fent és com s'aprèn millor. 

lunes, 10 de noviembre de 2014

Setmana PRE


L'ús de les tauletes digitals a l'aula 

El passat dia 10 de Novembre, vem assistir a una activitat sobre les tauletes digitals a l'aula a càrrec de QPertin. QPertin és una empresa que es dedica a impulsar l'educació interactiva per mitjà de aplicacions (app) per a dispositius mòbils ja siguin smartphones o tablets.  
En aquesta trobada, ens vem dividir en grups i vam haver de    crear algunes activitats adreçades a alumnes de primària mitjançant apps. El nostre grup vem utilitzar les aplicacions: Creappcuentos i Educreations

Va ser una activitat força interessant ja que cada cop més els col·legis opten per utilitzar tauletes digitals a l'aula i per tant saber-ne algunes i treballar-les pot ser molt interessant de cara al futur. A l'aula es pot aplicar molt bé el sistema de tauletes digitals ja que hi ha una gran quantitat de aplicacions de tots els àmbits de l'educació ja sigui matemàtiques, llengua o música que es poden utilitzar tant a l'escola com a casa amb els deures. 

sábado, 1 de noviembre de 2014

Editor de Youtube

En aquesta classe, hem après a fer funcionar l'editor de vídeos de Youtube a través d'una endevinalla.

L'editor de videos de Youtube és una part del youtube que permet editar els videos com altres programes tipus Movie Maker o iMovie. El que té d'especial és que permet fer-ho en línia, buscar i editar els videos directament del youtube sense necessitat d'haver-los de baixar. A més, és una eina una mica més senzilla de fer anar que per exemple iMovie. Per contra, com que és més senzilla, no hi ha tantes possibilitats de fer coses diferents o més treballades.

Aquesta eina pot ser molt útil en l'àmbit de l'educació ja que amb ella es poden crear videos educacionals que després els alumnes poden veure a casa ja que queden penjats al youtube. 

A continuació us deixo el link de l'endevinalla que hem creat: https://www.youtube.com/watch?v=JDoH2aO4xcg